To Hell and Back..

Et lille vemodigt farvel

Imorgen er den sidste dag på Ortopædkirurgisk Afdeling på Kolding Sygehus.

Hele fire uger er overstået og sikke en rejse, det har været. Hvis man kan kalde det det 😉

Opholdet har for mig været en kæmpe øjenåbner i forhold til det speciale, jeg engang skal kaste mig ud i! Aldrig havde jeg regnet med at et sygehus ville være tillokkende som fremtidig arbejdsplads og da slet ikke et kirurgisk speciale. I know, I know.. I tænker: “You stupid? Hvis sygehus-job ikke er dig, hvorfor læser du så medicin?”.

Kort sagt, har jeg det meste af min studietid været overbevist om at jeg skulle arbejde i en privat praksis, hvor jeg havde en fast patientgruppe og regelmæssige arbejdstider. Selvfølgelig kommer man til at lide noget afsavn i form af en meget bred faggruppe, akutte skader og traumer samt mulighed for yderligere undersøgelser og prøverekvirering udover blodprøver og måske elektrokardiogram af hjertet. Men at jeg kunne slippe for natte- og døgnvagter og kæmpe tidspres pga. for mange patienter og for meget bureaukrati, var det værd!

Men fandme om jeg ikke er blevet helt hooked på det der ortopædkirurgi! I really don’t get it.. Inden jeg startede, var min holdning til netop dette speciale nok meget lig resten af befolkningen – nemlig at de er meget veluddannede slagtere! Men efterhånden som jeg har haft min gang i deres dagklinik, skadeambulatorium, sengeafsnit og operationsgang, er jeg blevet mere og mere imponeret og “in awe” over det arbejde de udfører og den forskel det gør for deres patienter. At nogle søm, fjernelse af en knyst eller noget gipsanlæggelse kan gøre så stor en forskel for funktion og livskvaliteten. De sidste fire uger har været både inspirerende, lærerige og helt enormt trættende også. Fordi jeg aldrig har og aldrig vil være et A-menneske og fordi så mange nye indtryk tærer på energiniveauet.

Ikke desto mindre har det været et fantastisk ophold med både journaloptag, amputationer og en masse (and I really mean a whole lotta) kaffe!!

Og mens jeg har fået set, lavet og lært en masse på sygehuset, har eftermiddagene og aftener lignet hinanden. Der har været lidt bagning og madlavning hist og her, lidt besøg fra svigerfamilien og her til aften en fantastisk lækker suppe med hokkaido-græskar, hvidvin, skalotteløg og fløde – toppet med lidt stegt okseculotte i skiver! YUM!

Og traditionen tro, har jeg lavet en hulens masse kanelsnegle som afdelingen skal have imorgen til morgenkonference som tak fra undertegnede og de to andre medstuderende, der også har været på afdelingen. Og selvom ideen var god nok – mindre stykker i muffinforme, så de var nemmere at transportere, synes jeg desværre at udseendet ikke helt passer til smagen!

 

blog1

Flottere før bagning end efter! Heldigvis er kagerullen fra HAY stadigvæk ret fin

 

Lækker hokkaido-suppe i fødselsdagsgave fra min 2-års fødselsdag

Lækker hokkaido-suppe i fødselsdagsgave fra min 2-års fødselsdag

 

Svigerfar og Anders' ældste lillesøster kiggede forbi til en kort dag i Odense. Mætte og tilfredse smuttede de mod jylland igen, efter et visit i Burger Anarchy i centrum i Odense. Min var (selvfølgelig) en Homer - 'cause of the onion-rings!!!

Svigerfar og Anders’ ældste lillesøster kiggede forbi til en kort dag i Odense i tirsdags, og mætte og tilfredse smuttede de mod jylland igen, efter et visit i Burger Anarchy i centrum i Odense. Min var (selvfølgelig) en Homer – ’cause of the onion-rings!!!

Ugen har dog indeholdt lidt lækker madlavning – vigtigt tip til studerende: Føtex har ret meget billigt kød efter kl.20!!! Det kan varmt anbefales at tage en lille tur igennem butikken, hvis man nu alligevel er ude og gå en tur!

Bl.a. lavede jeg en lækkert okseculotte til billige penge! Det gav nogle point hos kæresten..

Og så var en middag i byen med svigerfamilien meget kærkomment efter en lang dag på operationsgangen.

Forkælelse for Mr. Bruce efter hans lange arbejdsdag: Langtidsstegt okseculotte med rodfrugter og nye kartofler til :)

Forkælelse for Mr. Bruce efter hans lange arbejdsdag: Langtidsstegt okseculotte med rodfrugter og nye kartofler til 🙂

Alt i alt en rigtig god uge!

På mandag starter et nyt forløb – denne gang på en medicinsk afdeling – på Neurologisk på Vejle Sygehus. Og nu må jeg se om min fascination af neurologien bliver næret eller fortæret fuldstændigt efter de næste fire uger 😉

Rigtig god weekend til jer!

/Lily

P.S. Skulle I have lyst til at prøve suppen af, så skal I blot forsyne jer med en enkelt græskar, 2 skalotteløg, 2 bouillon-terninger (enten vegetar eller høns), 1,5 dl fløde og en god sjat hvidvin. Løg og græskar skæres i stykker, svitses af i en gryde, tilsæt hvidvin og lad den koge ind. Dernæst tilsættes 2 bouillon-terninger opblandet i 600 ml kogende vand. Suppedassen koges ind i 15 min. Fløden tilsættes og koger videre i 5 min. Dernæst blendes suppen og smages til med salt og peber! Kan serveres med enten creme fraiche (livet er for kort til andet end 38% creme fraiche), baconstykker eller gårsdagens kødrester 😉 Enjoy!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

To Hell and Back..