Julestjerner

Sunday Night is Pizza Night!

pizza

Søndag morgen. Du vågner midt på eftermiddagen med følelsen af at have Saharas ørken i munden. Øjenvipperne ligger ynkeligt på puden og brudstykker fra aftenens eksapader på Boogies klistrede dansegulv dukker så småt op til bevidsthedens overflade.

Føj, dit liv er sørgeligt lige nu. Vil du toppe det af med at bestille din sædvanlige søndagstreat i form af pizza med oksekød, kebab, rejer, bacon og cocktailpøller og synke hen i dit eget ynkelige hjørne på sofaen eller peaker din søndag med gourmet-udgaven af den italienske specialitet?

Jeg kan tælle på én hånd hvor mange gange, at jeg har fået pizza fra pizzaria eller restaurant de sidste to år! Det kan jeg vist takke mr. Willis for – for siden jeg lærte ham at kende og han serverede denne pizza for mig (første middag hos ham – needless to say that I was hooked afterwards 😉 ), har jeg ikke kunnet nyde den færdiglavede udgave længere. Med god grund! For denne udgave er både fantastisk lækker, smagfuld og enormt delikat – og så er den ikke særlig dyr! Grundprincippet med enhver god pizza-opskrift er, at vælge nogle gode råvarer og lade dem “do the work”.  Ikke noget med 6 forskellige slags fyld, tonsvis af ost og overstimulering af smagsløgene med tarveligt topping!

Min regel er: max 2-3 ingredienser udover bund, mozarella og tomatsovs. Til dejen bruger jeg Tipo-00 mel (protein-rig og meget fintmalet italiensk mel), lækker trøffelolie, der kan købes i de fleste velassorterede fødevarebutikker, meget lidt gær (i hvert fald ift. de mængder man bruger til alt andet bagværk) og lidt vand og salt:

1 pizza:

(dej) 165 gr Tipo-00 mel, 4 gr gær, 1 tsk trøffelolie og ca. 1 dl vand. Gæren røres ud i 1 dl lunken vand og blandes med de øvrige ingredienser og sættes til hævning i 1 time.

Tomatsovsen laves ud fra en dåse hakkede tomater, 2 fed hvidløg, lidt oregano og salt/peber. Yderligere kommer jeg enten en smule tørret chiliflager eller frisk chili hakket i fine små stykker i sovsen, for at spice den lidt op. Mængden svarer til 2-3 pizza, så den kan med fordel enten gemmes i fryseren til en anden gang eller bruges i kødsovs.

Fyldet kunne vel sagtens kaldes for en “Kunden humør” – så længe de forskellige ingredienser komplimenterer hinanden i smagen. Jeg plejet at bruge tynde skiver af serrano skinke eller bresaola (egnet til de af jer, der ikke bryder sig om svinekød af gastronomiske eller kulturelle/religiøse årsager), avocado og rucola.

Pizzaen laves som følger: Ovnen tændes på det højeste (pizzastenen eller bagepladen skal være i ovnen inden den tændes). Dejen rulles ud til med en kagerulle til den er tynd og fin – mellem 4-5 mm i tykkelse – tomatsovsen smøres ovenpå, har du et par tomater/cherrytomater, kan du med fordel skære dem i tynde skiver og lægge nogle ovenpå. Skær en mozzarella-kugle over i skiver og fordel dem på dejen. Brug enten en Khalif-spatel (pizza-spatel) eller lav pizza på en bakke med lidt mel under, så den kan skubbes over på den varme sten/bageplade i ovnen. Bag pizzaen i ovnen i 5-6 min – når osten er smeltet og let gyldent, er den færdig. Pizzaen pyntes med kødet og avocado, skåret i skiver. Top med rucola, salt og peber, en smule olivenolie og nogle flager – Voíla: best pizza in the World!

Nydes (selvfølgelig) med en god rødvin!

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julestjerner