Verdens dybeste tanker

Livet er meget bedre med gode veninder…

og KAGE!!

Fredag eftermiddag tog jeg og fire andre veninder bilen mod Glamsbjerg for at besøge én fra studiet, der er så heldig at have det fineste lille hus (på prærien… Det var i hvert fald et godt stykke udenfor byen og der lugtede af ko!), hvor vi var inviteret på kaffe og kage og én på opleveren for sådan nogle bypiger som os! Siden jeg er startet på 7. semester, har jeg for første gang siden 2011 følt mig som en del af årgangen og efterhånden fundet mig en god håndfuld veninder, som jeg nyder at hækle, snakke og spise frokost med! Og så er det ret hyggeligt, at vi kan få arrangeret sådan nogle hyggelige stunder i hinanden selskab, når nu vejret er skidt og eksamen nærmer sig med hastige skridt!

Selvom vi ikke var mere end 8 mennesker, var det alligevel rigeligt med kage, selvom der “kun” var 3 af slagsen og (selvfølgelig) hjemmelavet rødgrød med fløde – som det jo hører sig til, når man er madmor på landet 😉

Lækkert kagebord med lidt af hvert!

Lækkert kagebord med både bagt cheesecake, koldskålscheesecake samt hjemmelavet æble/pæretærte! 

Selv havde jeg aftenen forinden givet mig i kast med en New-Yorker cheesecake, én af den slags der skulle bages, og jeg var ret nervøs da jeg hev slamberten ud af ovnen og den var lige så flydende som da jeg satte den i! Min indre husmor fik et stik i hjertet og i mit tamme forsøg på at stivne den øverste del (kagen bestod af en bund, en mascarpone-del og dernæst toppet med creme fraiche) ved at tilføje opløst gelatinepulver i creme fraichen, hvilken efter min smag fik den til at stivne alt for meget 🙁 Oh well, så må man jo lære af sine fejl og forhåbentlig bliver næste omgang bedre – forhåbentlig inden så længe! Ja, man er vel kageglad som pige… Opskriften er taget fra “Newyorkerbyheart”!

Kagen er pyntet med granatæblekerner, som jeg har en svaghed for – både pga smagen, men især pga den flotte rubinrøde farve!

kage 2

Bunden af digestivekik, smør og mørk chokolade med lakrids fylder de nederste 5 mm af kagen, mens der ovenpå er et fint lag (den brune del) med mascarpone og dernæst creme fraiche-delen (den hvide)!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter vi havde fyldt os med kage, kaffe og limonade, blev det tid til en lille gåtur og den lille gård blev vist stolt frem med både gæs, høns, en bet’ kanin og selvfølgelig højbede og alverdens grøntsagsavlning! Jeg ville lyve hvis jeg påstod at jeg ikke var misundelig 🙁 Men alt godt kommer til den der venter og forhåbentlig kan jeg om nogle år selv hente mine hjemmedyrkede porrer og gulerødder fra haven! Men det bliver selvfølgelig først EFTER jeg har fået min specialeuddannelse og så er jeg jo næsten 40, fed og og færdig… Så kan jeg vel også tillade mig at ækle offentligt!

Og som det hører sig til på en lille gård, så havde hun selvfølgelig også nogle husdyr – deriblandt verdens sødeste lille kattekilling, som gik på runde blandt de fleste piger og samtalen blev næsten overdøvet af klaprende æggestokker… Næsten da…

Helt klar til at blive krammet!

Helt klar til at blive krammet!

Nu vil jeg nyde det sidste af min ferie og læne mig tilbage i sofaen med mit hækletøj, nyde et glas rødvin og muligvis se endnu et afsnit af Gossip Girl! Søndagen skal (desværre) bruges på at indhente lidt i bøgerne inden mandagen mange forelæsninger!

/Lily

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens dybeste tanker