Mit land - Mit Danmark

Tirsdag = Fridag

Efter nogle hektiske uger og en eksamen i mandags med blot en uge til eksamenslæsning inden, var jeg intet mindre end udmattet, da jeg cyklede den korte tur hjem fra sygehuset efter eksamen igår!
Og da en ny blok allerede startede i sidste uge (altså var der ingen reel læseferie mellem den sidste eksamen og den igår) og eksamen gruer om mindre end en måned, så tillod jeg mig selv at bruge min tirsdag på alt det jeg havde lyst til!
 
Udover at sove længe, har dagen stået på lidt træning, oprydning, “wellness-time” som egentlige bare involverede lidt facescrub, hårmaske og en stor, forvaskede t-shirt (oh well, man er vel studerende..) og selvfølgelig lidt bagning!
Denne gang forsøgte jeg mig med en kage, der desværre har en tvivlsom plads som kage-favorit blandt danskere. Og sådan startede den også for mig – mest fordi at jeg forbinder kage med 80% creme/flødeskum og tørkager har aldrig sagt mig noget! Men med denne version, som faktisk er enormt nemt OG laktosefri (don’t mean it’s healthy though!), kommer kagen til sin fulde ret som en lækker snack til en kop urtete eller friskbrygget kaffe med veninderne. Opskriften er lånt af min svigermor:
 
 

                                                                            Svigermor’s Snitter

Bland 500 gr hvedemel, 2 tsk bagepulver, 1/2 tsk salt og 1 tsk vanillesukker i en skål. Kom 200 gr flydende margarine (fx. fra AMO) heri og bland det godt – gerne med en røremaskine, hvis din kæreste elsker dig højt nok til at have købt dig én! Hæld 2 dl koldt vand i løbende. Når dejen er godt æltet, deles den i to og hver del rulles ud til en firkant passende til en almindelig bradepande til ovnen – TIPS: har du to stykker bagepapir, kan de med fordeles rulles ud imellem dem!
snitte 1
Udrullet med hindbærmarmelade
Når de to firkanter passer nogenlunde med hinanden i størrelsen, smøres ca. 3/4 glas Hindbærmarmelade (du kan med fordel bruge solbærmarmelade i stedet) og efterlad ca. 1,5 cm til kanten i alle sider, så marmeladen ikke glider ud under bagning! Dernæst lægges den anden firkant på som låg og siderne presses med en gaffel sammen, så der er lukket! Evt. kan du gøre som jeg og bukke det nederste lag over det øverst og trykke med gaflen. Lav desuden nogle huller med gaflen, så varmen kan slippe ud og kagen ikke laver “buler”. 
snitte 2
Inden den blev bagt i ovnen
Bages i ca. 20 min ved 200 grader i en almindelig ovn. 
Når kagen er kølet af, laves der glasur, der fordeles ud over kagen og pyntes med Harlekin-krymmel (the colourful kind). Har du lyst, kan du kommet farve i glasuren og evt. bruge frysetørrede hindbær til at pynte med! 🙂
snitte 3
Lækre snitter, der med fordel kan fryses ned og gemmes til uventede gæster! Undlad dog glasuren, da den ellers bliver blød 😉
Nu vil jeg slå fødderne op på sofaen, nyde en enkelt snitte eller to og en kop te!
God tirsdag 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mit land - Mit Danmark