Love is many splendored thing

Halleluja – krigen er over!!

WHAT? Jep – you heard me! Det åndssvage lille væddemål, jeg havde lavet med mig selv torsdag for 3 uger siden, hvor jeg ikke måtte spise slik, chokolade, kage, is, chips, hvidt brød og fastfood er endelig overstået!

Var det én af mine mange åndssvage påfund i håb om at tabe mig et par sølle kilo? NEJ! Jeg oplevede i ugerne op til, at jeg besluttede mig for at være afholdende i 3 uger, at jeg simpelthen fik hovdpine, når der var gået nogle timer uden at jeg havde fået noget sødt. Jeg sov uroligt og dårligt om natten og blev træt rigtig hurtigt i løbet af formiddagen – jeg var basically blevet sukkerafhængig! Så egentlig var forsøget nærmere ment som en kold tyrkere, hvor jeg skulle vænne mig af med den dårlige vane at spise usunde og “billige” kalorier hver dag. Planen er nu at jeg holder mig lidt tilbage med at spise slik og kager – i stedet for at spise det HVER dag, så vil jeg til at holde det til særlige lejligheder eller “fredagsslik” som de fleste af hos kan huske fra barndommen. Og selvfølgelig er det ikke meningen, at det skal være fantastisk eller fordi jeg simpelten skal tabe mig 5 kilo inden nytår, men alene af den grund at det simpelthen ikke er sundt i så store mængder! Mit store behov for noget sødt – nogle gange synes jeg at mit behov er MEGET større end andres – skal stilles af bl.a. frugt og naturlige råvarer. Nu hvor det nye modul er gået igang og man har rigeligt at se til, så når jeg ikke altid at få købt ind eller overvejet at have noget sødt og lækkert liggende derhjemme til om aftenen. Udover at jeg godt kan lide at fornøje mig med et glas af en god rødvin, så nyder jeg ligesom millioner af andre at snacke lidt også. For nogle dage siden fandt jeg en kageopskrift på nettet, som jeg har modificeret lidt, og da jeg skulle have besøg både tirsdag og onsdag aften, så kastede jeg mig ud i at give den sunde udgave af brownien et forsøg 😉 Tidligere har jeg brugt hvide eller sorte bønner i mine “sunde” kager for at give det en god, svampet konsistens, men denne udgave er nok en del mere snasket og mere “brownie” i konsistensen – og det kan man ikke ligefrem brokke sig over! Kagen blev nydt med mynte-te med den første gæst og vin med nummer to – men kan sagtens spise alene og måske med en kugle god vanillieis (perhaps hjemmelavet, hvis overskuddet haves) eller lidt skyr som kontrast til den snaskede og søde smag.

Lily’s Chocolate Wonders:

200 gr kokosmel, 150 gr mandler, 100 gr cashewnødder, 85 gr usødet kakao, 1/2 dl honning, 12 dadler (uden sten) og omkring 1/2-1 dl vand/evt skummetmælk. Evt kan man erstatte 50 gr af mandlerne med 50 gr peanuts, hvis I ligesom jeg ELSKER smagen af Snickers.

Ovenstående hældes i en foodprocessor og blendes til ukendelighed – alternativt kan nødderne tages først og dernæst resten blandes i og blendes med.

Som glasur på toppen, rørte jeg 2 spsk peanutbutter med 1/2 dl honning og 40 gr usødet kakao sammen, smurte det på og lod derefter kagen stå i køleskabet nogle timer! Det kan anbefales at lade den stå natten over – den var i hvert fald endnu mere lækker dagen efter 😉

kage 1

Om få minutter sætter jeg mig selv igang med at lave blomkålsbollerne (fantastisk opskrift fra dygtige Vanløse Blues – bloggen) og senere skal jeg nyde lækker hjemmelavet pizza med min dejlige kæreste og en god film efter en 9-18 skoledag! 😀

Rigtig god torsdag!

/Lily

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Love is many splendored thing