Er jeg blogger nu?

“Jeg er ikke fed – jeg har bare et ocean indvendigt!”

Efter en herlig Mortens aften med and, rødkål, brune kartofler og risalamande med kirsebærsovs – og en mindre forvirring omkring hvorfor middagen pludselig mindede om juleaften – vågnede jeg op i morges, fast besluttet på at holde ved min beslutning om at lægge krop til en af de mest omtalte diæter det seneste årti, nemlig Dukan-kuren!

Jep – that’s right: jeg er en af de mange piger, der er en sucker for “Tab dig 25 kg på 3 dage UDEN at sulte dig” og æder artikler såsom: “Sådan bliver du en størrelse 34 selvom du er mor til 5 børn og har hverken tid til træning, ordentlig kost eller generel livsstilsændring og lever bogstavligt talt af sovs, kartoffelmos-pulver og svinekoteletter!”.  Jeg har nemlig besluttet mig for at afprøve den famøse Dukan-kur, der lover livslangt vægttab uden at man sulter sig eller må undlade at spise lækkert mad eller sødt resten af sit liv!

Selve kuren eller “livsstilsændringen” består af fire faser, hvor man de første 3-10 dage lever af næsten udelukkende proteiner i form af magert kød i alle dets afskygninger, meget fedtfattige mejeriprodukter (0,1-0,2%) og få krydderier (i hvert fald ikke den salte slags for at undgå at binde vand i kroppen)! Umiddelbart ikke den mest spændende kost og ærlig talt tror jeg ikke at kuren ville være sådan et hit, hvis ikke det var fordi den lovede at man kan tabe sig adskillige kilo udelukkende i den første fase!!! Og hvis det er noget jeg kan lide, så er det ostemadder med agurk ovenpå! Og selvfølgelig også nemme og synlige vægttab over kort tid! Efter den første fase, følges der op med en vekslende fase mellem “protein-dag” og “grøntsagsdag”, dernæst en “kollideringsfase” hvor man inkluderer mad fra den “ikke-tolerede madliste” samtidig med at man holder fast i det høje protein-indtag. Meningen med kuren er (modsat andre diæter) ikke at undgå usundt mad resten af sit liv for at bibeholde sit vægttab, men derimod at sørge for at holde sit vægttab ved at indtage mere protein (der som bekendt er mere mættende og mindre skadelig i større mængder end kulhydrater) og indføre det som erstatning for den overvægt af kulhydrater og usundt fedt, der fylder for meget i kosten hos os alle! Og selvfølgelig er jeg godt klar over, at man ikke taber nær så meget fedt som vand i kroppen.. Men 5 kilo er 5 kilo og jeg elsker faktisk at afprøve sådan nogle ting på egen krop!

Jeg indrømmer det gerne: jeg har prøvet alt lige fra sellerikur, Nupo, Weight Watchers og en million andre åndssvage diæter til det, der hidtil har været mest effektiv, nemlig kostomlægning og regelmæssig træning! MEN kan det lade sig gøre at kickstarte sit vægttab med Dukan på en god måde? Det er vel også nødvendigt at gøre status over ens liv inden sådan en kæmpe omlægning af ens liv eller hvad? Eller skal jeg være ærlig nu og sige at mit lille eksperiment egentlig kun skal strække sig over ca. 14 dage, fordi jeg synes at det er træls, hvis jeg ikke kan spise risalamande til årets julefrokoster på trods af, at jeg kan klemme mig ned i lækre kjoler? Ja, jeg er faktisk enormt doven og jeg kan slet ikke forestille mig at leve uden mine yndlingsmadder (de legendariske ostemadder med agurker ovenpå) i mere end to uger!

Jeg synes faktisk også at det er enormt interessant at teste ens selvdisciplin og viljestyrke, når det kommer til mad! Jeg  kan virkelig mangle en rygrad når jeg har ondt i maven, regnen siler ned udenfor, lektierne hober sig op og det eneste der faktisk ville redde min dag er en plade Marabou, en pose Sourcream&Onion chips og cola. Og min selvrespekt? Tja, den glemte jeg vist i læsesalen.. Og hvis jeg kan droppe at spise kartofler, som er et KÆMPE no-go pga stivelse, kulhydrater, bla bla bla.. Jo, så kan jeg nok stort set ALT! Det siger jeg helt selvsikkert fordi jeg ved hvor meget jeg elsker kartofler.. Hold kæft, jeg elsker kartofler! I alle former og farver. Lidt træls, når de er grønne.. men så skal der bare ekstra meget smør på og så kan mavepinen lige akkurat ignoreres.. Hvis der er chips til stede, vel at mærke.. Og med det sagt, så har jeg selvfølgelig sørget for at fejre tomme kulhydrater og fedt hele weekenden med følgende madvarer: hjemmelavede brunchpandekager med sirup, and med alt tilbehør, champagnebrunch med lækre friskbagte boller, stegte pølser, bacon og savle-fremkaldende Sarah Bernhardt kager. Der blev da også tid til et lille besøg på stamcaféen, Nelle’s, til lidt varmt at drikke og efterfølgende aftensmad bestående af hokkaido-suppe toppet med stegte svampe, porrer, løg og hvidløg – og en smule creme fraiche! Alt i alt en lækker weekend med dejlig afslapning, efterårshygge og en smule shopping (lækker te i Tigeren, believe it or not!) 🙂

Imorgen starter den nye uge som Dukanist.. Dukaner.. Dukaneser? Hell, jeg propper mig med proteiner fra imorgen og to uger frem.. Indkøbt er 4,2 kg kyllingefileter, 500 gram rødspættefileter, en kæmpe svineskank (ja, jeg er blevet lidt besat af det! Ja, jeg er godt klar over at sådan et stykke ikke er særlig fedtfattigt! Seriously, jeg elsker svin for meget til at droppe det helt, fordi det ikke er magert kød) og en masse andet 🙂 Og honestly? Så glæder jeg mig faktisk til at prøve det af! Kender man mig bare en smule, så er det ikke nogen hemmelighed at jeg elsker kød! Og at leve af det i to uger bliver selvfølgelig lidt ensformigt, men ikke den værste kur, jeg kan udsætte mig selv for!

Desuden er det også en ny uge med masse af planer: timer, læsning, redaktionsmøde, lidt julehygge og klippeklistre herhjemme i lejligheden og et lille visit til Skive i nogle dage – should be fun! 🙂

Jeg sørger selvfølgelig for at opdatere undervejs og nævne hvis kødsvedet bliver for meget og jeg er på randen af selvmord! Og eventuelt vægttab også..

Wish me luck!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er jeg blogger nu?