All work and no play, makes Lily a better doctor.. Suk...

“Æggekage” af Bente Sarkisian

En lille måned er gået siden sidste opdatering selvom jeg lovede at jeg ville lave et lille indlæg ugen efter den sidste. Men eksamenslæsningen tog til i styrke og foruden at afholde den anden Ebrietas-fest på SDU med mig på formandsposten, så fik jeg arbejdet en del timer på H5 på OUH – så de sidste 3 uger har været rigeligt proppet med læsning og aftaler! Ikke en nem hverdag, når man også skal have tid til familien, kæresten, veninderne og samtidig få bagt lidt i det lille køkken på Kanslergade!

Så mens de første fem uger af det nye semester gik på at lære alt om hjertets sygdomme og ledningsforstyrrelser, så fik jeg faktisk slet ikke bagt eller eksperimenteret med bagning eller madlavning – mit hausfrau-gen er ved at blive undertrykt. Sølle lille pjok..  Til gengæld kan jeg stolt fortælle at vi har haft møde i “Hæklelækkerierne SDU” (jep, det hedder mit nye hjertebarn – fordi vi elsker at hækle OG spise lidt lækkert!) hele to gange siden jeg startede den for en lille måned siden! Den første gang på mit favorit værtshus i Odense og sidste gang (i onsdags) på vores kaffebar på skolen arrangeret af fredagsbaren, Epstein! Jeg havde forinden fundet lidt tid til at bage – første gang siden slutningen af august (!!!) – og det blev til nogle lækre kanelsnurrer, inspireret af Claus Meyer’s lækre opskrift! En virkelig lækker og stor portion, der rakte til 4 dage og hele to møder!

Tak, Claus Meyer!

Den 3. oktober var jeg oppe i min første eksamen på kandidaten (sygdomme i det kardiovaskulære system), der heldigvis gik rigtig fint og jeg  bestod! Jeg var SÅ lettet!!! Aftenen blev brugt på generalforsamling hos FADL (Foreningen af Danske Lægestuderende), hvor der var en masse ting på dagsordenen – deriblandt ét, jeg selv stod for, nemlig det konkurrerende vikarbureaus overtagen af OUH’s afdelinger og Fadl’s lade holdning. Siden fusionen af de to vikarafdelinger (Århus og Odense), er mine høje tanker og rosende ord om FADL svundet helt ind. Jeg har tidligere arbejdet for Medikom, men var ikke tilfreds med flere ting ved firmaet og valgte derfor at arbejde for FADL. Men efter fusionen og den uprofessionelle arbejdsgang, der præger vagtbureauet nu, er der en meget stor del af de medicinstuderende, der er skiftet til Medikom. Og for mig var det vigtigt at FADL forstod alvoren af at have mistet så mange dygtige vikarer til et konkurrerende selskab OG flere afdelinger, fordi deres idiotiske beslutning om at afskaffe hold (faste vikarer, der står for at dække en særlig afdeling fast) givet bagslag. For mig har det været tydeligt at afdelingen i Odense har været stærkt underprioriteret og alle kræfter er sat ind på at få den århusianske til at køre rigtig godt! En vanvittig dårlig beslutning og det bliver FADL straffet for nu ved, at så mange dygtige ansatte vælger Medikom – både pga. lønnen (som just ikke er altafgørende for mig), men fordi man bliver belønnet for at være en god sundhedsvikar i stedet for at være én ud af tusind andre og blot et nummer! Tag jer sammen, FADL!  >:( Heldigvis var mit humør en del bedre senere på aftenen, da mine medstuderende og jeg fejrede eksamen på URBONE i Odense med øl og dans hele natten – og morgenmad i sengen dagen efter (se: chicken nuggets fra McD).

Min søde veninde og jeg :) Meget glade og lidt fulde..

Min søde veninde og jeg 🙂 Lidt glade og lidt fulde..

 

Imens det psykiske pres om at præstere har presset på den seneste tid, har jeg forsøgt at have et mål i tankerne hele tiden: Jeg har de sidste par måneder inden jeg startede på kandidaten sagt til mig selv, at jeg skulle fortsætte den gode læserutine jeg var kommet i og se kandidaten som en frisk start på 3 gode år UDEN reeksaminer, men gode og sikre præstationer! Og heldigvis var det ikke så svært, da læselysten blev holdt ved lige af alle de spændende sygdomme og behandlingsmetoder, som vi får tudet ørerne fulde af til forelæsninger og holdtimer! Og det er da klart en fordel at underviserne til holdtimerne enten er læger eller PhD-studerende indenfor det pågældende speciale, så deres personlige interesse i emnet smitter hurtigt af på de studerende 😉 Og selvom den nuværende blok om lungesygdomme ikke heeeeelt har fanget min interesse endnu, så holder jeg fanen højt og forsøger så vidt muligt at læse. Lige indtil igår, hvor vi fik EFTERÅRSFERIE!!!!! YES! Jeg har siden folkeskolen ikke kunne holde min efterårsferie fuldstændig fri, da afleveringer og eksamenslæsning har fyldt de små 7 fridage både i gymnasiet og især på universitetet. Men da K2 (lungeblokken) “kun” fylder 3 uger, hvoraf den første lå her i sidste uge, så tillader jeg mig selv at holde efterårsferien helt fri – dvs. det er kun sygehusvagter, hækling og venindeaftaler – alle de ting, som aldrig får lov til at sætte dagsordenen i mit liv normalt. Jeg startede nemlig allerede den første dag i ferien (er det mandag, der er første feriedag? Eller tæller denne lørdag med?? Eller er det første NÆSTE lørdag, der går under “ferie”???) – Screw this – FØRSTE dag i efterårsferien med at lave en vaskeægte dansk klassiker: ÆGGEKAGE!!!

Æggekage med rød peber, hvidkål, cherryomater og rødløg - toppet med lækkert bacon og purløg fra  altanen!

Æggekage med rød peber, hvidkål, cherryomater og rødløg – toppet med lækkert bacon og purløg fra altanen!

Og hvorfor jeg aldrig har fået lavet det før, er mig en kæmpe gåde! Det smager jo fantastisk godt!! Og så er der bacon!!! Jeg lavede min med et “armensk” twist (se: hvidkål og rødløg) og toppede med lækkert, knasende bacon-stykker! Mr. Willis var også godt tilfreds! #BydmindanskeidentitetBentevelkommen #BenteSarkisian #idiot

Her til aften skal jeg til fødselsdag hos en god veninde fra studiet, der fylder 25 og skal derfor have gang i krigsmalingen og den lårkorte sorte kjole. Så må vi ses om Lambruscoen fra Netto smager lige så godt som jeg husker!

God weekend! 🙂

/Lily

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

All work and no play, makes Lily a better doctor.. Suk...