My week in pictures with too many filters...

Something old, something new…

Herhjemme kan ferien for alvor mærkes. Mens weekenden har stået på lidt fest og ballade, er både mandag og tirsdag brugt på lidt mere fornuftige sager. Senest idag til oplæring som tjener på en italiensk restaurant her i Odense – et job, som jeg glæder mig til at få prøvet lidt mere af. Som medicinstuderende kan man have en tendens til at omgive sig udelukkende med venner, fritidsinteresser og job i faget og egentlig synes jeg at det er en skam! Jeg er efterhånden også blevet træt af vikar-livet, hvor faste arbejdsdage eller tider er en by i Rusland! Og med et lille ønske om at komme på ferie snart, så rækker SU’en ikke til at man kan lægge lidt til side, når vores lille hjem trods alt ligger i den dyre ende sammenlignet med andre lejligheder!
 
Mandagens projekt var lidt anderledes end dem, jeg ellers plejer at kaste mig ud i. Den var nemlig fra det armenske køkken, som på nogle punkter godt kan minde meget om det, man finder omkring middelhavsområdet samt lidt af Østen. Generelt bruger man mange grøntsager og krydderurter og især er man glad for at bruge meget tid på selve madlavningen og så tager tilberedningen, hvadenten det er grill, kogning, stegning eller noget helt andet, rigtig lang tid! Madvarer som ost, brød og kager laver man allerhelst fra bunden og selvom jeg er vokset op i Danmark, så husker jeg stort set altid at have spist min mors hjemmebagte brød til hverdag, hendes hjemmelavede feta, hvor mælken blev købt fra en nærliggende gård lidt udenfor barndomsbyen, Sanderum, samt hendes mange lækre kager – no wonder I was fat O_O
 
En af mine absolutte favoritter growing up var uden tvivl lahmacun! Det er vores egen udgave af pizzaen om man vil 😉 Den består af hjemmelavede bunde, hvor der smøres en lammekødsfars på og bages i ovnen meget kort. Der er mange varianter af denne ret og kun fantasien sætter grænser. Grundet min “tilstand” som evig fattig (se: studerende) og med en kilopris på omkring 115 kr for hakket lammekød og en opvækst i Vesten, hvor alt skal være hurtigt og nemt, er der selvfølgelig en del ændringer i denne opskrift ift. den originale – men ikke desto mindre er det en fantastisk lækker, mættende og hurtig ret, der nemt kan presses ind en aften med gæster, en træls tirsdag med en masse eksamenslæsning og ingen energi eller hvis I vil prøve noget anderledes derhjemme!
 
blog3

Det grønne udseende skal ikke narre jer – der var mest kød i fyldet!

 
Jeg har sparet en del tid ved at købe fladbrød fra min lokale forhandler, Khalif (jeg aner ikke hvad han hedder, men jeg går ud fra at det er mere i nærheden af Khalif end Bjarne!) og brugt en blender til fyldet. 
 
Til at mætte fire personer, skal du bruge:
– 1 ps fladbrød (med 10 styk)
– 700 gr hakket kød (jeg brugte oksekød med minimum 10 % fedt)
– 2 røde løg
– 5 fed hvidløg
– 1,5 frisk chili
– 1 bundt frisk koriander (persille kan også sagtens bruges – købes også gerne hos “Khalif”)
– salt/peber/spidskommen
 
blog2

Inden fyldet blandes med kødet

Grønt + krydderierne blendes i en foodprocessor Egentlig skal de skæres ud i små stykker, men igen: “miljøskade” fra Vesten! Massen blandes godt med kødet. Imens tændes ovnen på 230 grader. Har du en pizzasten, kan du med fordel bage brødene på dette – ellers kan undersiden af en bageplade (altså skal den vendes på hovedet) sagtens bruges!
Tag ca. en håndfuld af fyldet og spred det ud på et stykke brød, indtil der er et tyndt lag ligeligt fordelt på det hele. Kom nu brødet i ovnen – de kan bages ca. 2 ad gangen – og vent til kanten på brødet er blevet brunt. Der går ca. 7-10 min, men hold øje med dem 😉
 
blog4

Færdigbagt lahmacun

 
Brødene kan nydes med en traditionel joghurt-drik, som faktisk  bare består af A38, vand og salt, der røres indtil konsistens minder om mælk! Hold hellere lidt tilbage med vandet og smag dig frem! Er du ikke så meget til dette, kan du sagtens lave en nem dressing af joghurt, presset hvidløg og salt, der kommes ovenpå brødet. 
Jeg nød mine med lidt rucola og dressing ovenpå – fantastisk lækkert!
 
blog1

De fineste, fineste krus!!!

 
Senere på aftenen,valgte min søde kæreste at forkæle mig med en lille gave, nemlig to royal copenhagen-krus, som jeg har haft et godt øje til i snart 4-5 år, men ikke har kunnet forbarme mig til at købe pga. prisen! Så varm urtete og “Depotjægerne” på fjernsynet og min aften var komplet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

My week in pictures with too many filters...