Et lille vemodigt farvel

Velkommen til et endnu vildere år end sidst.. Or maybe not…

                                                               New year – new me!

 

Oh God… Ikke igen… Ja, den er vi vist rigtig mange der har hørt før! Selvom vi nu er hele 10 dage inde i det nye år, så har jeg alligevel gået og grublet på nogle forskellige ting de sidste par uger. Nu hvor et nyt år stod for døren  – hvad betød det så helt præcist for mig? Hele juleferien gik jeg og overvejede længe på hvad jeg skulle bruge 2016 på!

Skulle det være året, hvor jeg nåede mit absolutte bedste fysiske niveau ift træning? Skulle det være året, hvor jeg udelukkende skulle fokusere på studiet? Skulle jeg spise sundere og drikke mindre? Skulle jeg have mere “mig-tid”? Sidste år droppede jeg for første gang nogensinde at have en kur klar fra den 1/1 og et fitness-center var jeg jo allerede medlem af – så jeg besluttede mig for at lave noget lidt vildere og meget mere anderledes end jeg tidligere har haft af nytårsfortsæt. Jeg besluttede mig for konsekvent at børste tænder morgen og aften OG bruge tandtråd hver evig eneste dag! Okay – inden du stempler mig som klam, så tænk lige på hvor tit man egentlig kryber i seng uden at have aflagt visit hos “Le Toothbrush” og hvor tit husker man overhovedet at bruge tandtråd?? Jeg kan i hvert fald ikke mindes, at have været ved tandlægen hvor jeg ikke har fået at vide at jeg også skal huske at bruge tandtråd. Og panik-flossing 10 min inden man skal til kontrol i klinikken opvejer ikke at man har fravalgt de sidste mange dage, kan jeg lige så godt afsløre.

And for your notice – nåede jeg op på hele FEM måneder, hvor jeg gjorde det! Every single day!! OGSÅ tandtråd! Selv når jeg kom hjem kl.04 om morgene fra byen, gjorde jeg det! Men tandlægen var med sit “det ser meget bedre ud – meeeen det kan da godt blive bedre” ligesom ens underviser med sit “Du har fået 10 – men du kunne godt have fået 12, hvis nu…”. I don’t care! Bare sig at det var godt og så lad os stoppe den der…

Vi nåede den 31. december og jeg havde allerede delvist sat noget igang. Og da jeg igen i år havde besluttet mig for at holde en rolig nytårsaften med min kæreste i det lille hjem, så havde jeg i løbet af dagen masser af tid til at få samlet de sidste tanker, imens vi puslede rundt og gjorde os klar til en masse lækre retter og festligheder.

Og da klokken slog 12, vi kyssede hinanden på slaget og hoppede ind i det nye år (hoppede ned fra sofaen og foruroligende tæt på den stadigvæk uspiste kransekage… Ja, jeg frygtede det værste under hoppet), fik jeg verdens bedste tanke!

Den 27. december var jeg nemlig gået ind på min profil og opsagt mit abonnement hos FitnessWorld og 1. januar 2016 fik jeg brugt lidt tid på at føre mine tanker og ideer ud i livet: jeg slettede alle “Motivational” billeder på min telefon af lækre, tynde damer og alle de screenshots jeg har taget gennem de sidste par måneder af “Best 10 Minute AB Workout” og lignende. Jeg havde nemlig besluttet mig for at droppe ALT det der hed slankekure, stress og pres over et par kilo for meget på kroppen og den dårlige samvittighed jeg fik hver måned, når jeg kunne se at pengene til FW blev trukket fra kontoen og mine besøg i løbet af selvsamme måned lå og svingede mellem 2 gange om ugen til ingen besøg.

Det er simpelthen ikke det værd. Alle mine utilfredse tanker om mig selv og min krop, al den dårlige samvittighed og trangen til at vende blikket væk, når jeg siddende ved vores spisebord kunne se over til salen, hvor 20 kvinder sveder løs til TRX, gider jeg simpelthen ikke mere.

Don’t get me wrong – som fremtidig læge og efter mange timers undervisning og selvstudie af den syge krop og hvor meget dårligdom, der kan undgås ved at bevæge kroppen, har selvfølgelig sat sit præg på mig. Jeg løber. Minimum to gange om ugen og gerne flere. Jeg kommer afsted fordi jeg elsker det. Det er befriende, nemt og hurtigt overstået og jeg behøver ikke at forholde mig til om der er plads på holdet, om der er for mange om maskinerne og om jeg skal stå og smalltalke i 20 minutter fordi jeg møder 3 fra studiet, en tidligere arbejdsplads eller fra folkeskolen. Jeg elsker faktisk at bevæge og bruge min krop – men når der er et fitness-abonnement, der hænger som en sort sky over hovedet på mig, forsvinder lysten til at rejse sig op fra sofaen.

Så jeg stopper altså på ingen måder med at dyrke sport – jeg gider simpelthen bare ikke overfyldte træningscentre, dårlig samvittighed eller at stå i kø for at kunne bruge nogle vægte. Jeg cykler i skole, jeg får gået lange ture imellem og jeg spiser faktisk rigtig meget grønt og sundt i løbet af dagen – uden at Anne Bech eller “LCHF”-bøgerne dikterer det for mig. Og de sidste 10 år med alle mulige strikse diæter og andet åndssvagt har udelukkende haft den effekt, at når jeg har ikke “må” spise usundt – så får jeg endnu mere lyst. Og i de perioder hvor jeg ikke lever efter en særlig kur, så spiser jeg faktisk minimalt af alt det “forbudte”. Altså er min egen fornuft god nok – jeg kan skelne usundt fra sundt og så kan jeg ikke forlange mere af mig selv end at jeg finder en gylden middelvej! Det hele handler om balance, tror jeg. 

Mit liv er simpelthen for kort til at jeg skal veje 5 kilo mindre og undvære brød. It’s not going to happen. Så vil jeg heller spise sundt for mit helbreds skyld og være glad i den krop jeg har!

Og hvad mere er, at jeg har besluttet mig for at droppe den negative tankestrøm som jeg altid er omringet af. Jeg taler aldrig pænt om mig selv, tænker altid at jeg ikke er god, tynd og pæn nok og stresser mig selv uden grund. Og det gider jeg faktisk ikke mere.

Så 2016 bliver året hvor jeg absolut ingen nytårsfortsæt har. Ikke noget med at skulle tabe mig 10 kg, ingenting om at jeg skal løbe en marathon-distance i løbet af en måned fordelt på alle mine løbeture eller leve af kål og magert kød i 6 dage om ugen og så med en enkelt cheatday. Hvis jeg har lyst til kage, så spiser jeg også et stykke. Men så er det også ét stykke. Unless det er en tiger-roulade fra Fakta.. Så ryger det hele ned. Men hvem kan ærligt talt sige, at de spiser ét stykke af den roulade og så pakker den sammen? Ikke nogen i min omgangskreds i hvert fald.. I hope…

2016 er året hvor jeg skal være glad, lykkelig og nyde livet.

Og selvfølgelig er 2016 jo også året hvor jeg skal giftes. Og selvom man nu mere end nogensinde før kan fristes til at hoppe med på en eller anden helse-bølge, så gør jeg det ikke! Fordi det gider jeg ikke.

Og lige apropos nytår, så er et indlæg ikke meget værd uden billeder – så her er en lille serie af billeder fra maden til nytårsaften!

Rigtig god søndag til jer alle!

Dyreryg inden vakuumering med mini forårsløg, en god klat smør, 3 fed hvidløg og timiankviste

12498827_10153334448933807_626605564_n

Aftenens fine bordopdækning

12528084_10153334449018807_1443569365_n

Første forret var en gentagelse af sidste års succes: Vakuumerede kammuslinger, der fik knap en time i Sous Viden. Derefter lynstegt på en pande og med lidt mos af smørstegte gulerødder under.

12540458_10153334449053807_41778389_n

Anden forret: Med inspiration af Timm Vladimirs nytårsret, lavede vi vores vores egen jomfruhummerbisque. Flamberede jomfruhummerhaler (i rom fra Fiji) og elegant placeret skovsyre (elegant fordi det er udført af mig og jeg er en elegant lady!)

 

 

 

 

 

 

12528059_10153334449103807_11676864_n

Ovenpå jomfruhummerhalerne fik vi hældt bisquen, som jeg var gået igang med at koge allerede dagen inden. Den består hovedsageligt af en hulens masse grøntsager og fløde kogt ned til næsten ingenting – og den var SPÆKKET med smag!! Hands down noget af det bedste jeg nogensinde har smagt.

12528177_10153334449178807_687312029_n

Første hovedret: 3-timers ovnstegt fasan i mørk øl med kogte kartofler og lidt sovs fra bunden af fadet.

 

12506716_10153334449238807_1521227398_n

Anden hovedret: (Dyreryggen fra første billede) Efter 2,5 time i Sous Viden, blev fileten skåret i pæne stykker og serveret med lynstegte grøntsager (miniforårsløg og minigulerødder – og gulerødderne er endda egen avl!!!) og med lidt sovs til med fond kogt af dyreryg, porrer, skalotteløg og en rødvin! Bunden består af smørstegte brune svampe.

12507077_10153334449288807_1239419322_n

Første dessert: (Min eget lille hjertebarn – og en ret jeg har haft i tankerne i hvert fald de sidste 6 måneder) Panna cotta-bund med “æggeblomme” bestående af filtreret passionsfrugt og lidt tørret passionsfrugtstøv. Og lidt revet lakridschokolade ovenpå som “sort peber”. Alt sammen lavet vha. principperne i molekylær gastronomi!

12511892_10153334449353807_1116376947_n

Anden dessert og dermed også sidste ret: Hjemmelavet chokoladeis på kakao fra Valrhona og laktosefri piskefløde med dragefrugt og litchifrugt! Mætte og tilfredse nåede vi ud på altanen efter midnat og nød et glas champagne, mens vi overværede naboerne brænde deres penge af (se: fyrværkeri) og jeg fik selvfølgelig lov til at fyre et par heksehyl af.. Jeg er ikke ansvarlig nok til at håndtere rigtig fyrværkeri, er vi blevet enige om.. maybe next year…

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et lille vemodigt farvel